SHORT LINER 3. – ELÁGAZÁS/CSATLAKOZÁS JAVÍTÁS

Már foglalkoztunk a szivárgó, anyaghibás csövek okozta látható jelekkel. Most nézzük mi okozhat ilyen szivárgást.

BEKÖTÉSEK
(Bővebben a bekötésekről ITT!)

Az esővíz, szennyvíz csövek legtöbbször nem csak egy egyenesen futó szakaszból állnak, 90o-os, 45o-os kanyarokkal (szaknyelven elhúzás) futnak, és/vagy csatlakozások (bekötések) szakítják meg, amelyek szabvány esetben 45o-ot zárnak be, ekkor Y-nak vagy 90o-ban csatlakoznak, akkor T csatlakozásnak nevezzük. A gyakorlatban azonban láttunk már „mesteri” csodákat. 

Ezek a kanyarok, csatlakozások lelassítják, megtörik a folyadék áramlását. Ezért az üledék lerakódás és a vízkő, rozsda képződés is ezeken a pontokon lesz a legsúlyosabb. A csőfal anyaga sokkal inkább kitett, hamarabb keletkeznek rajta hajszálrepedések, anyaghibák. Szivárogni fog.

Az elágazás speciális formája, egy kifejezetten erre kifejlesztett bélelőtechnikát igényel. Mivel egy egyenes hibapontjavítás elzárná a becsatlakozó csőszakaszt ezt meg kellene nyitni, de akkor csatlakozási pont továbbra sem kapna védőréteget. Ezért használunk speciális szilikon Y vagy T formát, amire ugyanilyen Y vagy T alakú bélésanyagot illesztünk, amit egy kifinomult eljárás keretében a helyére juttatunk a cső belsejében. A megszilárdult bélés, az eredeti bekötés alakjával tökéletesen megegyező alakú és funkciójú, új csőcsatlakozást biztosít Önnek, az eredeti kibontása és cseréje nélkül.