Pályázatok

Magyarországon hárommillió ember él „blokktechnológiával” épült lakásokban, és nem mindegy hogyan alakulnak az életkörülményeik.

A Magyarországon meglévő 700 ezer társasházból 500 ezer 30 évnél idősebb, és az idők során a gépészeti felújításoknál csak az akkut problémákat oldották meg.

Jelenleg több pályázat is elérhető felújításokra, hatékonyságjavító beruházásokra.

A Lakásszövetkezetek és Társasházak Országos Szövetsége (LOSZ) együttműködik a kormánnyal az új lakáspolitika kialakításában – mondta a Lakásszövetkezetek és Társasházak Országos Szövetségének elnöke, Szabó László a Kossuth Rádió Napközben adásában.

A hanganyag itt hallgatható meg:
https://mediaklikk.hu/radio-lejatszo-kossuth/?date=2019-10-08_09-15-00&enddate=2019-10-08_11-10-00&ch=mr1
9.45.40-kor kezdődik, Szabó László úr a LOSZ elnöke pár mondatával.

Új technológia a csővezeték tisztításánál

Az adásban bemutattak egy Dániában használt technológiát, amelynek segítségével a korábbi több hét helyett néhány nap alatt meg tudják tisztítani egy társasház vezetékeit. Molnár Attila, a Paner Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a Magyarországon egyedülálló technológiával képesek a szennyvízvezetékek bélelésére. A technológiai lényege, hogy kamerás vizsgálat után vegyszerrel megtisztítják a csőben lévő lerakódásokat, majd kétkompensű gyantával bélelik. Ezzel a technológiával bontás nélkül tudják pár nap alatt megtisztítani a ház vezetékeit.


Energiahatékonyság javítására pályázhatnak a társasházak

A lakáspiac stratégiájában elsősorban a felújítandó lakásokra fókuszálnak és a szükséges technológiai fejlesztésekre. Szabó László elmondta, hogy LOSZ vissza nem térítendő támogatással támogatja az ejtőcsövek és szennyvízcsövek felújításához használt dán módszert.

Pályázati felhívás és kiírás – „Repipe technológiával történő munkák elvégzésére itt tölthető le:
http://www.losz.hu/palyazati-felhivas-es-kiiras-repipe-technologiaval-torteno-munkak-elvegzesere/

A Generali Biztosító Zrt. által Kármegelőzési program lakóközösségek részére 2019 címmel meghirdetett program együttműködő partnereként a program kiírás részletes feltételei szerint vállaljuk az ejtő vízvezetékek kamerás állapotfelmérését a kármegelőzési keret összegéig.

A kármegelőzési program részletes feltételeit itt olvashatja!
error: Védett tartalom !!