Bekötés bélelés

Úgy gondoljuk, hogy az ejtő- és alapvezetékekhez csatlakozó csővezeték bekötések kezelésének ismertetése kiemelten fontos, bár rendkívüli mértékben alulértékelt eljárás a modern bélelési műveletek palettáján.

 

 

 

Általános ismertetés

 

Az ejtő- és alapvezetékekbe bekötésre kerülő csatlakozások pontjai az egyik leggyengébb láncszem minden típusú elvezető rendszerben!

A vegyes felhasználású épületek teljes csővezeték-rehabilitációja során, az oldalsó csatlakozások bélelése elengedhetetlen része a komplett, 100%-os újrabélési munkáknak.

A szabványos rövidszakaszos bélelésen kívül -amely napjainkban a leggyakoribb eljárása a csővezetékhálózatok felújítására szolgáló iparágnak-, az oldalsó csatlakozások bélelését lehet és szükségszerű alkalmazni probléma elhárítási és állagmegóvási módszerként.

De ez sokkal messzebbre mutat!

 

Miért fontos?

 

A szerkezetileg szilárd és szivárgásmentes csővezetékek által biztosított elvezetés előfeltétele a környezet védelmének, és csővezetékhálózatok hatékony üzemeltetésének.

 

Egy aprócska lyuk a rendszerben több kritikus jelenség előidézésre képes, úgy mint:

  • Vizesedés, beázás és kellemetlen szagok feltűnése,
  • Talaj-, törmelék és szennyvízsár beszivárgása,
  • Higiéniai problémák (gombaképződés és penészedés) megjelenése,
  • Épületgépészeti és statikai problémák kialakulása,
  • Megnövekedett technológiai és anyagi ráfordítás a közüzemi rendszerek tisztítátását ellátó vízműegységeknél

 

Annak érdekében, hogy teljeskörűen tudjuk kezelni és felújítani a vegyes felhasználású csővezeték hálózatokat, kifinomult eszközkészlettel rendelkezünk a bekötések és csatlakozási pontok javításához.

 

 

Miért hasznos?

 

Az úgy nevezett Lateral Connection Liner (LCR) eljárások könnyen kombinálhatóak a rövid és hosszúszakaszos csőbéleléseknél alkalmazható technológiákkal, így komplex megoldásként alkalmasak teljes vezetékrendszerek javítására vagy preventív felújítására.

A bekötési pontok rehabilitációjához alkalmazható T-Liner technológia képes a 45°-os, a 67°-os és 90°-os bekötések kezelésére, valamint partnerünk segítségével egyedi méretű és formájú csatlakozások javításához is módunkban áll speciális nyersanyagokat telepíteni.

 

A bekötéseket kezelni képes eljárások alkalmasak:

  • Teljesen visszaállítani a csőpalást szerkezeti integritását,
  • Biztosítottan vízzáró rendszer létrehozására,
  • Épületeken belül és a földben futó csővezeték-rendszerek csatlakozásainak bontás nélküli felújítására,
  • Megakadályozni a folyadékok visszajutatását nem szivárgó, öntött kompressziós tömítések segítségével,
  • Megbízható, hosszú távú védelmet biztosítani a gyökérbehatolás ellen.

 

 

Annak érdekében, hogy a folyadék- és légszállításra használt csővezeték-hálózatok tekintetében elkerülhetőek legyenek a feltárással és bontással járó költséges és időigényes műveletek, a Paner Cégcsoport teljes körű megoldást szállít magán- és társasházak, ipari- és közösségi ingatlanok és épületgazdálkodási szervezetek részére.