Mi a betolószár?

A betolószár a hibapont javításoknál használt bélelőanyagok pontos elhelyezéséhez szükséges bevezető eszköz.

 

Amikor egy felfújható packer-t szeretnénk az előre meghatározott javítási pontra eljuttatni, szükségünk van egy többfunkciós, rugalmas és ellenálló eszköz használatára, melyre a különböző típusú betolószárak nyújtanak megoldást.

Elsődleges funkciójuk az, hogy precízen lehessen elvégezni használatukkal a bélelőanyag betolási és forgatási műveleteit.

Ezen betolószárak jobbára sav- és korrózióálló üvegszálas anyagból készülnek, így strukturálisan kellően erősek és rendkívül könnyűek.

A különböző hosszúságban és átmérővel készülő betolószárak nyomásálló, könnyen kapcsolható és oldható, biztosított csatlakozásokkal készülnek.

Az üvegszálas anyagból, varratmentesen képzett eszközökre rendkívüli rugalmasság jellemző, annak érdekében, hogy akár többszörös elhúzásokon is képesek legyenek keresztül jutni.

 

Másodlagos funkciójuk -az üreges kialakítás következtében- a bélelőanyag felfeszítéséhez szükséges sűrített levegő továbbítása a betolószárhoz csatlakoztatott packer-ek belsejébe.

A telepítés folyamán a betolószár segítségével mozgatott packer haladását és pozícióját vizsgálati kamerával nyomon követve biztosított a bélelőpárna pontos elhelyezése, és a betolószáron keresztül haladó sűrített levegő bejuttatása a bélelőanyag felfeszítésének érdekében.