Felhasználási feltételek

A hosszúszakos bélési folyamat egy bontás nélküli felújítási módszer, amelyet a nyomás alatt álló csövekben és a gravitációs csatornákban a károsodott szakaszok bélelésére fejlesztettek ki.
Alkalmas betonból, acélból, vasbetonból, agyagból, fibrocementből, GRP-ből, PVC-ből, PE, PP-ből, öntöttvasból készült csatornacsövek felújítására, ha a befogadó csatorna vezeték keresztmetszete megfelel az eljárás követelményeinek és a szerkezeti- stabilitási kritériumoknak.
A bélelési eljárás alkalmazható 2 métertől 50-160 méterig. Eza csőátmérő és a bélelőpárna anyagvastagságától függ.

Alkalmazási területek:

csőfal sérülései: hajszálrepedés, anyaghibából eredő átszivárgás, korrózió, csatlakozópont szétcsúszás, kisebb törések, lukak. Ezeknek a határértékeit csak ipari kamerás, helyszínen végzett felméréssel lehet pontosítani és az alapján a bélelés lehetőségét mérlegelni.
A bélelés megoldható két bejutási pont között, amely lehet akna, ellenőrző lyuk vagy tisztítószem vagy kivágott cső. Alapfeltétel, hogy elegendő hely álljon rendelkezésre az inverziós egység elhelyezésére.

Ezenkívül a bélés több aknán is áthaladhat a kezdő- és végpontok között, beleértve a csomóponti aknákat is. Ez esetben a csatlakozási pontokat vagy “átbélelt” aknát utólag vágással újranyitjuk.
Az általunk alkalmazott berendezés lehetővé teszi a DN 50 és DN 350 közötti névleges átmérők, valamint a különféle tojás alakú és speciális csatornaméretek felújítását és az elavult bekötések lezárását.
Lehetőség van a bélésre csőelhúzások mentén, több 45 o vagy 1-2 egymástól távolabb
elhelyezkedő 90 o esetében vagy ívek bélelésére legfeljebb 45 fokos szögben.
A felhasznált műgyanták kémiai tulajdonságait figyelembe véve + 10 fok felett ideális a munkavégzés, ez alatt, fűtött helyiséget kell biztosítani az előkészítő munkálatokhoz.