Hibapont bélelés

A csővezetékek belsejében előforduló általános problémák kezelésében kiemelkedő szerepet játszik az egyedi hibapontok és 3 méter hosszúságot nem meghaladó csővezeték szakaszok hibáinak helyreállításához alkalmazott bélelési eljárás, melynek angol megnevezése a Short-Liner Solution (SLS).

 

 

 

Alkalmazására elsősorban abban az esetben kerül sor, amikor:

 

  • Az elvezetőrendszer szivárog,
  • A csőpalást anyaga törött, hiányos vagy repedezett,
  • A csővezetékek és azok illesztései, toldásai elmozdultak,
  • A vezeték anyaga mechanikai kopás vagy korrózió által elvékonyodott,
  • Talajvíz kerül a csővezeték-hálózatba,
  • Jelentős áramlásveszteség lép fel a csőcsatlakozásoknál és a csőpaláston,
  • Bekötő csatlakozások végleges dugaszolására van szükség.

 

 

Milyen előnyökkel jár?

 

Az egyedi hibapontok bélelésénél egy új, homogén csőfelület kialakítására kerül sor, amivel a meggyengült vagy anyaghiányos és repedezett csőpalást ismételten képes funkcióját teljes hatékonysággal ellátni.

Az ilyen technológiával kezelt csővezetékek belsejébe juttatott és helyszínen kikeményített bélelőpárna és műgyanta kombinációja, egy acélszilárdságú, rendkívül időtálló és ellenálló bevonatot képez anélkül, hogy az adott csőszakasz fizikai cseréjére lenne szükség.

A kivitelezés folyamata csupán pár órát vesz igénybe egy-egy adott szakasz kezelésénél, így az elhárításra fordított idő és költség jelentős mértékben csökken a bontással végezhető javítások és csőcserék elvégzéséhez mérten!

 

 

Szemléltetésként, kérjük tekintse meg egy bélést követő ellenőrzésről készült felvételünket!

 

 

Annak érdekében, hogy a folyadék- és légszállításra használt csővezeték-hálózatok tekintetében elkerülhetőek legyenek a feltárással és bontással járó költséges és időigényes műveletek, a Paner Cégcsoport teljes körű megoldást szállít magán- és társasházak, ipari- és közösségi ingatlanok és épületgazdálkodási szervezetek részére.