Általános ismertetés

A RainFlex® – FuranFlex®  egy nagy hő- és korrózióállóságú flexibilis műanyag béléscső rendszer, melynek alkalmazásával bontás nélkül lehetséges függőleges csapadékelvezető rendszerek teljeskörű felújítása, rendkívül hosszú, a gyártó által biztosított garanciával.

 

ÁLTALÁNOS ISMERTETÉS

 

Az épületek tetősíkján -elsősorban a lapos tetejű ingatlanoknál- a tető egyes pontjain függőleges vízlevezető csövek találhatóak.
Ezen csapadék ejtővezetékek anyaga túlnyomórészt vas, beton vagy kemény műanyag.

A korrózió, az elhasználódás (súrlódás, élettartam) és az épületek mozgása ezeket a vezetékeket károsíthatja, melynek következtében az ingatlan belső vagy külső falain vizesedés és beázás tapasztalható.
Javításuk és cseréjük körülményes és időigényes, többnyire csak a falak és födémek bontásával vitelezhető ki, melynek javítási és járulékos költsége rendkívül magas.

 

HOGYAN MŰKÖDIK?

 

A RainFlex® bélelő anyagot még lágy állapotában juttatjuk a sérült csapadék ejtővezetékbe, ahol azt gőz segítségével kikeményítve egy víz-és korrózió-álló, acélszilárdságú kompozit béléscsövet képzünk, melyre a gyártó 25 év  garanciát biztosít.

A Kompozitor Kft. által kifejlesztett és gyártott RainFlex® – FuranFlex® bélelőanyag és technológia alapjaiban tér el minden más eljárástól!

A RainFlex® az egyetlen olyan technológia, amellyel bármilyen alakú és hosszúságú függőleges csapadéklevezető csővezeték falbontás nélkül kibélelhető, egy acél szilárdságú, korrózió-, láng- és hőálló, toldás nélküli, lég-tömör, kompozit anyagú béléscsővel!

A Kompozit, mint anyag:
Kompozit a szakmai megnevezése a nagy-szilárdságú, üvegszálakkal erősített, hőre keményedő műgyantáknak.
A megkeményedett műgyanta nem lágyul meg újra, nem deformálódik és nem olvad meg.
Szerkezete hasonlít a vasbetonéhoz, a lényegi eltérés annyi, hogy beton helyett műgyantát, acélrudak helyett pedig üvegszálat alkalmaz.

 

MIÉRT ELŐNYÖS?

 

A RainFlex® csapadék ejtővezeték bélelés alkalmazásának előnyei az esővizet levezető csővezetékek javításakor:

  • nem igényel falbontást, avagy csak minimális feltárással jár,
  • nem kell a régi, hibás csövet eltávolítani,
  • tökéletesen tömíti a sérült csövet, még a hajszál-repedéseket is,
  • a beépítés pár óra alatt elkészül, és a kezelést követően ismét teljes funkcionalitással bír az így kezelt csővezeték,
  • az elkészült bélelésre a gyártó által biztosított garancia több évtizedes időtartamra érvényes,
  • a kompozit anyagból készült RainFlex® szilárdsága és korrózióállósága jobb, mint az acélé, ugyanakkor ötször könnyebb annál!

 

 

A RainFlex® béléscsövet kizárólag a Kompozitor Kft. tanfolyamát elvégző, minősített partnerek vásárolhatják meg és telepíthetik hazánkban!
A Paner Cégcsoport több éves, szoros partneri viszonya és képzett szakember gárdája több tucat befejezett telepítést követően igazolta a bontás nélkül készült bélelés abszolút sikerességét!