A RainFlex története

Cégünk hivatalos telepítőként tevékenykedik a Kompozitor Kft. tulajdonában álló, szabadalommal védett RainFlex® – FuranFlex® bélelőanyag és bélelési-eljárás hazai partnereként.

A Kompozitor Műanyagipari Fejlesztő Kft. 1991-ben alakult.
A FuranFlex® a Kompozitor Kft. által kidolgozott és szabadalmaztatott találmány.
A szabadalom bejelentésének időpontja: 1994.

Az alapító szakemberek előzőleg az állami tulajdonú Műanyagipari Kutató Intézetben dolgoztak együtt, ahol magas szintű műanyagipari fejlesztési kutatásokat folytattak.
A Kompozitor Kft. fő tevékenysége nagy-szilárdságú üvegszál erősítésű műgyanta (kompozit) termékek fejlesztése és gyártása.

Bemutatkozás - Rólunk - Kompozitor
A társaság alapítója és vezetője Kecskeméthy Géza, Jedlik Ányos díjas gépészmérnök, nevéhez közel 100 találmány és szabadalom fűződik.

A cég megalakulása óta egy filozófia szerint tevékenykedik:
Soha nem másolunk, csak újat alkotunk!”.

Ezen gondolathoz híven a Kompozitor megalapításától kezdve folyamatosan hoz létre újabb és újabb termékeket a kompozit műanyagok fejlesztésével és új alkalmazások, gyártási eljárások kidolgozásával.

A Kompozitor Kft. számos szakmai díjat nyert.
Ilyen például a párizsi Nemzeti Innovációs Pálma, vagy a brüsszeli Találmányi Világkiállítás Kiemelt Aranyérme.
A magyar elismerések közül a legrangosabbak a Géniusz Európa Nagydíj, illetve a 2017-ben elnyert Magyar Innovációs Nagydíj SZTNH innovációs díja.

A FuranFlex® márkavédett, szabadalmaztatott rendszer, amelyet Európa és az USA számos intézete, laboratóriuma vizsgált – pozitív eredménnyel.
Megszerezte a beépítéshez szükséges engedélyeket Európában (ETA, CE jelölés) és Észak-Amerikában (UL Listed), továbbá számos országban rendelkezik helyi engedélyekkel is.

(Forrás: Kompozitor Kft.)