Mit jelent az, hogy „Bontás nélküli” ?

Amikor megkülönböztetjük magunkat, a Paner Kft munkáit a klasszikus cső-vezeték felújítás kivitelezésétől, legfontosabb ismertetőnk: BONTÁS NÉLKÜLI megoldások!

Lássuk mit is jelent ez a gyakorlatban.
Ha sejtésünk vagy tudomásunk van arról, hogy valamelyik beépített csövünk meghibásodott, a hagyományos eljárás szerint – a hibaponthoz remélt/feltételezett legközelebbi ponton megbonttatjuk a falat. Ha kisebb-nagyobb kutakodással rálelünk a hibára, kibővítjük a lyukat akkorára, hogy egy cserélhető méretű csőszakasz felszínre kerüljön. Azt már ne is képzeljük el, hogy ha nem is ott a hiba, ahová gondoltuk, mert akkor régészeti kutatófúrások sora díszíti pl. a néhány éves fürdőszobafalat. A cső cseréjét követően vissza kell falazni, burkolni, ami minimum két szakember összehangolt munkáját igényli…

Ezzel szemben, bontás nélkül: A leglényegesebb, hogy a cső marad! Vagyis minden munkafolyamat a cső belsejében fog lezajlani.

Első lépésként ipari cső-vizsgáló kameráink egyikével végig vizsgáljuk a teljes vezetéket. Pl. egy esőelvezetőt a tetőn lévő nyílástól az alsó kifolyópontig, vagy egy szennyvíz csövet a legfelső szellőzőnyílástól az alagsori gyűjtő-vezeték csatlakozásig. A kamera végig, akár 50 m-n át a csőben halad és a vizsgálatról videófelvétel készül. Ez a felvétel és a belőle kiemelt fotók alapján határozzuk meg hogy pontosan hol a hiba, milyen típusú és milyen mértékű.
A felmérés alapján javaslatot teszünk, a szintén bontás nélküli javításra, felújításra. Amennyiben ez lehetséges, természetesen lehet annyira rossz állapotban egy vezeték, ahol már nincs más csak a teljes vagy részleges csere, de a legtöbb esetben:

– hibapontjavítással – ha csak egy repedés, törés, szétcsúszás van,
– bekötés javítással – ha a csövek oldalirányú csatlakozásánál van a hiba
– vagy hosszabb szakasz javításával – ha több helyen is repedés, gyökér-benövés van vagy annyira elöregedett a csőpalást, hogy megelőzésként és a szivárgás megállítására több, akár 30 m -t is új, belső bevonattal kell megerősíteni.

 

Ezek a javítási, felújítási eljárások is a cső kibontása nélkül történnek. Természetesen szükség van egy bemeneti pontra, és alkalmanként egy végpontra vagy húzó pontra. Ezeket igyekszünk, már meglévő, nyílásokon keresztül megoldani, szellőző, tisztítónyílás, WC, és ha szükséges valamilyen okból mégis nyílást képezni (nagyon sok a 90 fokos kanyar, átmérőváltozás a csőben stb.) azt a lehető legkörültekintőbben, minimális mérettel igyekszünk kialakítani.
A végeredmény egy nagyon gyors, tartós cső-felújítás, teljes értékű biztonságosan működő vezetékkel, elhanyagolható mértékű zajjal és hulladékkal.