Gyökérbenövések a földalatti csőhálzatoknál

A föld alatt húzódó csővezetékrendszerek gyakran a növények, fák gyökérzetétől sérülnek meg. Ha ezek bekúsznak a csövek apró repedéseibe, akkor ott hamarosan dugulás, majd csőtörés következhet be.

A gyengébb györkénybenövéseket nagynyomású vízsugárral, az erősebbeket Dancutter robottechnológiával tudjuk eltávolítani a vezetékből.

A magasnyomású vízsugárral történő szennyeződésmentesítés már évtizedek óta alkalmazott eljárás a csatornahálózatok tisztítására és dugulásmentesítésére. A cégünk által elvégzett mechanikai tisztítást az úgynevezett JETTER rendszerünk több funkciós felhasználásakor tisztításra, átmosásra, valamint a porózus és puha anyagok vágására tudjuk alkalmazni.

Hazánkban kizárólagosan a Paner Cégcsoport által elérhető erőteljes pneumatikus vágóink, azaz a Dancutter robottechnológia kiemelt szerepet tölt be a vezetékekben megrekedt idegen testek és gyökérbenövések kezelésénél. Emellett rendkívül rugalmasan alkalmazható a deformált és elmozdult csővezetékek strukturális javításánál, hatékony közreműködője a régi csövek felújítását megelőző előkészítési feladatoknak, egy bontás nélkül kivitelezett bélelést követően pedig könnyen és hatékonyan képes újra nyitni a bekötéseket a beágazó csővezetékekhez.

A gyökérbenövés eltávolítása után azonban fontos, hogy a vezetéket javítsuk is ki, ugyanis, ha ez nem történik meg, akkor a gyökérzet újra és újra vissza fog nőni. Cégünk a sérült szakasz mértékétől függően ezt a bontás nélküli rövid- vagy hosszúszakaszos technológiák alkalmazásával tudja orvosolni.